کارت گرافیک اکسترنال چیست؟ بررسی کاربرد و مزایا آن
گیمرها برای انجام بازیها به دسکتاپ نیاز دارند. گاهی اوقات داشتن دسکتاپ برای برخی افراد امکان پذیر نیست. به همین دلیل، بسیاری از مردم به لپتاپها روی میآورند، اما گاهی اوقات لپتاپها به اندازه کافی برای پردازش نرمافزارهای پیشرفته یا بازیهای ویدیویی قدرتمند نیستند. خبر خوب این است که کارتهای گرافیکی در دسترس هستند که میتوان از آنها برای قدرتمندتر کردن لپتاپ خود استفاده کرد. این کارتها، کارت گرافیک اکسترنال نام دارند. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی و توضیح کارت گرافیک اکسترنال، عملکرد و مزایا و معایب آن بپردازیم.
کارت گرافیک اکسترنال چیست؟
کارت گرافیک اکسترنال چیست؟! کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU، یک واحد پردازش گرافیک خارجی است که در خارج از لپ تاپ قرار دارد. GPU خارجی (eGPU) اغلب برای تقویت لپتاپهایی استفاده میشود که قابلیت گرافیک داخلی محدودی دارند و از طریق پورت Thunderbolt یا ExpressCard متصل میشود. با توجه به اینکه این پورتها همیشه در بسیاری از لپتاپها در دسترس نیستند، علاقهمندان به بازیهای کامپیوتری به وسیله آداپتورها و کابلها به یک کارت GPU متصل میشوند. هنگام انتخاب بهترین کارت گرافیک اکسترنال، اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید سازگاری این کارت گرافیک است. بهتر است یک eGPU انتخاب کنید که برای پشتیبانی از Windows و Mac OS مناسب باشد. رابط سخت افزاری یکی دیگر از عوامل کلیدی است که باید در نظر داشت. اگر میخواهید به لپ تاپ یا رایانه شخصی متصل شوید، باید سازگاری Thunderbolt 3 یا USB-C را مد نظر قرار دهید.
برخی از دستگاهها با پشتیبانی از بلوتوث و VGA نیز عرضه میشوند. پشتیبانی گرافیکی یکی از مهمترین عوامل است. لازم به ذکر است که امکان نصب کارت گرافیک اکسترنال فقط در لپتاپهایی امکان پذیر است که دارای پورت Thunderbolt 3 هستند. یکی از لپ تاپهایی که دارای پورت Thunderbolt 3 میباشد، لپ تاپ HP Specter x360 است که از قیمت بالایی برخوردار میباشد. برای قیمت کمتر، میتوانید اقدام به خرید لپ تاپ استوک hp از فروشگاه اینترنتی به روز دیجی کنید. به روز دیجی، یک فروشگاه اینترنتی ارائهدهنده انواع مختلفی از لپتاپهای استوک است. با توجه به قیمت بالای لپتاپ، خرید لپ تاپ استوک انتخابی بسیار هوشمندانه است. برای خرید انواع مختلفی از لپتاپهای استوک مانند لپ تاپ استوک گیمینگ، لپتاپهای استوک طراحی، لپ تاپ استوک Core i5، لپ تاپ استوک دل و دیگر برند و مدلهای لپتاپها میتوانید از طریق فروشگاه اینتزنتی به روز دیجی اقدام کنید.
✔️ مطالعه بیشتر: مهم ترین تست های لپ تاپ قبل از خرید
کاربرد کارت گرافیک اکسترنال
کارت گرافیک اکسترنال به کارت گرافیکی اطلاق میشود که در بیرون از سیستم نصب شده و به وسیله پورتهایی مخصوص به رایانه یا لپ تاپ متصل میشود. به عبارت بهتر، این کارتهای گرافیکی برای کسانی که قصد ارتقای ارتقاء سیستم خود را ندارند و در عین حال یک کارت گرافیک قوی نیز میخواهند، گزینه بسیار مناسبی است. یک کارت گرافیک اکسترنال درست مانند یک کارت داخلی کار میکند، اما خارجی بودن آن این امکان را به شما میدهد که از آن در یک لپ تاپ یا یک کامپیوتر استفاده کنید. کارتهای گرافیک اکسترنال دارای یک رابط سختافزاری سازگار هستند که تنظیم و استفاده از آن آسان است.
در بیشتر موارد، یک GPU به یک داک متصل است. یک داک GPU خارجی یک پورت PCIe برای کارت گرافیک و یک کابل Thunderbolt یا USB-C برای اتصال به رایانه شما دارد. هنگامی که آن را راهاندازی کردید، رایانه شما درخواستهای گرافیکی را بهجای GPU پیشفرض ارائهشده با رایانهتان، به GPU خارجی هدایت میکند. این فرآیند عملکرد گرافیکی بهتری را برای شما به ارمغان میآورد، زیرا در کل لپ تاپها قدرت پردازش گرافیکی زیادی ندارند. استفاده از کارت بزرگتر و قدرتمندتر عملکرد گرافیکی بهتری به شما میدهد.
✔️ مطالعه بیشتر: 6 نکته مهم برای تشخیص شارژر اصلی لپ تاپ
مزایا و معایب کارت گرافیک اکسترنال
کارت گرافیک اکسترنال (eGPU) مزایای زیادی دارند. این کارتها صدایی عالی دارند و با استفاده از آنها میتوانید گرافیکی با کیفیت بالا را در لپ تاپ خود دریافت کنید، به این معنی که برای بازیهای سطح بالا تنها به یک کامپیوتر نیاز دارید. ممکن است نیاز به تماشای ویدیوهای 4K یا اجرای بازی هایی داشته باشید که به گرافیک بالایی نیاز دارند. eGPU این گرافیک مورد نیاز را فراهم میکند. هدف اصلی از داشتن یک GPU خارجی افزایش عملکرد گرافیکی رایانه شخصی یا لپ تاپ است و کاملاً شبیه به آنچه که هر لپ تاپ مخصوص بازی ارائه میدهد کار میکند و به شما این امکان را میدهد که یک صفحه نمایش گرافیکی قدرتمند داشته باشید.
هنگامی که درایورها و همه نرم افزارهای لازم نصب شدند، کامپیوتر به جای کارت گرافیک نصب شده، گرافیک را به GPU خارجی هدایت میکند که این امر عیب این کارتها محسوب میشوند. کارتهای گرافیک اکسترنال همان عملکردی را که در داخل تجهیزات شما نصب شده است به شما ارائه نمیدهد و در مقایسه با کارتهای داخلی تا 15 درصد کارایی از دست میرود. دلیل این اتفاق این است که شما مستقیماً به مادربرد متصل نیستید. به طور کلی میتوان گفت کارت گرافیک برای کسانی که رایانههایی دارند که از کارت داخلی پشتیبانی نمیکنند، گزینه بسیار خوبی است. با در نظر گرفتن عملکرد از دست رفته، یک کارت گرافیک همچنان سریعتر از آنچه رایانه شما به طور پیش فرض با آن عرضه می شود، خواهد بود.
✔️ مطالعه بیشتر: اینترنت 5G و هر آنچه باید درباره این تکنولوژی بدانید!
بهترین کارتهای گرافیک اکسترنال
در ادامه چند مورد از بهترین کارتهای گرافیک اکسترنال معرفی میشوند.
کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 3080 10GB:
این کارت را میتوان از بهترین و حرفهایترین کارتهای گرافیکی معرفی کرد که اکنون در بازار موجود میباشد. RTX 3080 دارای یک حافظه ده گیگابایتی بوده و به نسبت سری قبلی آن یعنی RTX 20، عملکرد بسیار بهتر و مناسبتری دارد. به طور کلی، کارتهای گرافیک NVIDIA به سه دسته NVIDIA Quadro و NVIDIA GeForce و Nvidia Tesla گروهبندی میشوند و از این جهت بهترین هستند که از امکانات و ویژگیهایی مانند هستههای CUDA، پردازنده گرافیکی هشت نانومتری و هستههای Tensor برخوردار میباشند. این مدل کارتهای گرافیکی اکسترنال برای گیمینگ، ساخت انیمیشن، شبیهسازی و طراحی سه بعدی به کار برده میشوند و امکان نصب آنها در لپتاپهایی با پردازندههای Core i9 یا Ryzen 9 وجود دارد.
کارت گرافیک AMD Radeon RX 6800M:
این نوع از کارتهای گرافیکی اکسترنال بهترین گزینه برای لپتاپهای گیمینگ چهار بعدی و همچنین از بهترین کارتهای گرافیک لپتاپ میباشند. Radeon RX را میتوان رقیب اصلی پردازندههای GeForce Nvidia به شمار آورد. این سری کارتهای گرافیکی حافظه زیادی دارند که شامل 16 گیگابایت حافظه GDDR6 که از فناوری Infinity Cache AMD پشتیبانی میکند، میباشد.
✔️ مطالعه بیشتر: داک استیشن (DockStation) چیست و چه کاربردی دارد؟
کارت گرافیک اکسترنال Razer Core X:
سومین مورد از بهترین کارتهای گرافیک اکسترنال Razer Core X است که دارای یک محفظه گرافیکی آلومینیومی بوده و از بهترین مدلهای کارت گرافیک اکسترنال لپ تاپ میباشد. این کارت گرافیک پورت Thunderbolt 3 را دارا میباشد و میتواند از سیستم عاملهای ویندوز و مک OS پشتیبانی کند. همچینین، این کارتهای گرافیک از یک منبع تغذیه داخلی و PSU 650W ATX و یک پشتیبانی PCIe نیز بهرهمند هستند.
کلام آخر
همان طور که در طول متن به آن اشاره شد، یکی از شیوههای افزایش و ارتقاء سیستم لپتاپ استفاده از کارتهای گرافیک اکسترنال است. کارتهای اکسترنال اغلب در لپ تاپهایی با قدرت بالا و با کارت گرافیک پایین به کار برده میشوند. برای استفاده از کارتهای گرافیک اکسترنال به تعدادی ابزار و اتصالات نیاز است. این ابزارها شامل یک کارت گرافیک، یک داک مخصوص، چند کابل و ابزار اتصال میشوند. در این مقاله سعی کردیم تا هر آنچه که نیاز است راجع به کارتهای کرافیک اسکترنال بدانید، به طور جامع و کامل توضیح دهیم.