انواع آنتی ویروس و معرفی بهترین آنتی ویروس رایگان!
همانطور که اینترنت اشیا (IoT) رشد می کند، خطر جرایم سایبری برای تلفن های همراه و سایر دستگاه های متصل به اینترنت، مانند رایانه ها، نیز افزایش می یابد. طبق گزارش سازمان امنیت اینترنت در سال 2018، بدافزارها و ویروس ها در سال ۲۰۱۷ ، ۵۷ درصد افزایش یافته است و نقض و سرقت اطلاعات نیز در حال افزایش است. برای محافظت از سیستم های کامپیوتری در برابر این ویروس ها یا هر فعالیت مضر دیگری، نرم افزاری ساخته می شود که به آن نرم افزار آنتی ویروس گفته میشود. از آنجایی که بسیاری از فعالیتها در حال حاضر به صورت آنلاین انجام میشوند، نصب یک آنتیویروس که محافظ دستگاه شما باشد، بیش از هر زمان دیگری مهم است. خوشبختانه امروزه و با گذشت زمان، انواع آنتی ویروس برای انواع دستگاه ها( تلفن همراه، رایانه و…)، معرفی و ارائه شده است. در این مقاله قصد داریم تا به توضیح هر چه بیشتر آنتی ویروس و عملکرد آن و همچنین معرفی انواع آنتی ویروس بپردازیم.
آنتی ویروس چیست؟
آنتی ویروس برنامه و نرم افزاری است که برای جستجو، شناسایی، جلوگیری و حذف ویروس های نرم افزاری که می توانند به سیستم شما آسیب برسانند، برای محافظت از سیستم شما ساخته شده است. پس از نصب، اکثر نرم افزارهای آنتی ویروس به طور خودکار در پس زمینه اجرا میشوند تا از حملات ویروس محافظت کنند. برنامه های جامع حفاظت از ویروس به محافظت از فایل ها و سختافزار شما در برابر بدافزارها کمک میکنند و همچنین ممکن است محافظت بیشتری مانند فایروال های قابل تنظیم و مسدود کردن وب سایت نیز ارائه دهند. برنامه های آنتی ویروس و نرم افزارهای حفاظتی رایانه، برای ارزیابی دادههایی مانند صفحات وب، فایلها، نرم افزارها و برنامه ها طراحی شدهاند تا به یافتن و ریشهکن کردن بدافزارها در سریع ترین زمان ممکن کمک کنند. نرم افزار آنتیویروس با بررسی برنامهها و فایلهای لپ تاپ ایسوس شما، در برابر پایگاه داده ای از انواع شناخته شده بدافزارها شروع به کار میکند. از آنجایی که ویروسهای جدید دائماً توسط هکرها ایجاد و توزیع میشوند، آنتی ویروس، رایانه ها را نیز برای تهدیدات بدافزارهای جدید یا ناشناخته آماده میکند.
✔️ مطالعه بیشتر: تین کلاینت ؛ بررسی مزایا و کاربرد های آن
به طور معمول، بیشتر برنامه ها از سه دستگاه تشخیص مختلف استفاده میکنند: تشخیص خاص، که بدافزار شناخته شده را شناسایی میکند. تشخیص عمومی، که به دنبال بخشها یا انواع شناخته شده بدافزار یا الگوهایی میگردد که با یک پایگاه کد مشترک مرتبط هستند و تشخیص اکتشافی، که با شناسایی ساختارهای فایل مشکوک شناخته شده، ویروس های ناشناخته را شناسایی می کند.
اکثر برنامه های آنتی ویروس دارای قابلیت فیلترینگ خودکار و دستی هستند. گزینه اسکن فوری ممکن است فایلهای دانلود شده از اینترنت، دیسکهایی که در رایانه جاسازی شدهاند و فایلهایی که توسط نصبکنندگان نرم افزار ساخته شده اند را بررسی کند. فرآیند اسکن برنامه ریزی شده نیز ممکن است کل هارد دیسک را به صورت روزانه بررسی کند. از آنجایی که ویروس های جدید همیشه توسط برنامه نویسان رایانه ایجاد می شود، برنامه های آنتی ویروس باید یک پایگاه داده به روز شده از جدیدترین کدهای بدافزار داشته و نگهداری کنند.
انواع آنتی ویروس
آنتی ویروس ها معمولا برای دو دستگاه موبایل و ویندوز ارائه شده و قابل نصب هستند.
انواع آنتی ویروس را می توان در سه دسته زیر سازماندهی کرد:
نرم افزار آنتی ویروس مستقل
نرم افزار آنتی ویروس مستقل ابزاری تخصصی است که برای شناسایی و حذف برخی ویروس ها طراحی شده است. معمولاً از آن به عنوان نرم افزار آنتی ویروس قابل حمل یاد می شود زیرا می تواند بر روی یک درایو USB نیز نصب شود و توسط کاربران برای اجرای اسکن اضطراری یک سیستم آلوده استفاده شود.
✔️ مطالعه بیشتر: هرآنچه که باید درباره کوکی مرورگر بدانید!
مجموعه نرم افزارهای آنتی ویروس امنیتی
مجموعه نرم افزارهای امنیتی چیزی فراتر از برنامه های آنتی ویروس هستند. و خدمات امنیتی قوی تری را ارائه میدهند.
نرم افزار آنتی ویروس مبتنی بر ابر
نرم افزار آنتی ویروس مبتنی بر ابر نوع نسبتا جدیدی از فناوری آنتی ویروس است که فایل های شما را در فضای ابری به جای رایانه شما تجزیه و تحلیل می کند تا منابع محاسباتی شما را آزاد کند و امکان پاسخگویی سریع تر را فراهم کند.
این برنامهها معمولاً از دو بخش تشکیل شدهاند: یک سرویس گیرنده که آن را بر روی کامپیوتر خود باید نصب کنید و این سرویس گیرنده می تواند اسکنهای دورهای ویروس و بدافزار را بدون اشغال حافظه زیاد اجرا کند و همچنین یک وب سرویس. وظیفه وب سرویس نیز آن است که داده های جمع آوری شده توسط کاربر را پردازش و آنها را برای مطابقت، در پایگاه داده ویروس و بدافزار خود بررسی کند.
انواع آنتی ویروس برای کامپیوتر
نرم افزار آنتی ویروس برنامه یا مجموعه ای از برنامه ها است که ویروس ها را در رایانه ها و دستگاه ها پیدا و حذف می کند. بهترین نرم افزار آنتی ویروس علاوه بر توانایی شناسایی و حذف این تهدیدات، می تواند از آلوده شدن سیستم شما به آنها نیز جلوگیری کند. با تعداد زیادی ویروس فعال و برنامههای مخرب که هر ساله پدیدار میشوند، جای تعجب نیست که برنامه های آنتی ویروس متعددی در بازار موجود است. این آنتی ویروس ها از نظر قیمت، پلت فرمی که برای آن طراحی شده اند، عملکرد و همچنین ویژگی های دیگر، متفاوت هستند.
✔️ مطالعه بیشتر: معرفی انواع ویروس های کامپیوتری و روش های مقابله با آن
برخی از بهترین برنامه های آنتی ویروس موجود در حال حاضر عبارتند از:
Bitdefender
Bitdefender Total Security یک مجموعه امنیتی می باشد که جامعیت بسیار دارد و محافظت بهینه در برابر ویروس ها و انواع نرم افزارهای مخرب را فراهم می کند. این نرم افزار آنتی ویروس کاربرپسند که با چهار سیستم عامل اصلی هوشمند سازگار است، شامل VPN رایگان با محدودیت روزانه 200 مگابایت پمحافظت از وب کم را نیز ارائه میدهد. این مجموعه امنیتی قیمت بسیار رقابتی دارد و محافظت 24/7 را برای حداکثر پنج دستگاه ارائه می دهد.
Norton
نورتون تقریباً سه دهه است که وجود داشته است و بدون شک یکی از شناخته شده ترین نام ها در امنیت سایبری است. مجموعه نرم افزار امنیتی Norton Security Premium با هر چهار پلتفرم اصلی و همچنین خانه های هوشمند سازگار است و دارای ویژگی های بسیار عالی متنوعی است. اگرچه شامل یک سرویس VPN رایگان نمی شود، اما فضای عظیم 25 گیگابایتی فضای ذخیره سازی آنلاین را ارائه می دهد. این آنتی ویروس برای دارندگان چندین ابزار عالی است، زیرا می تواند از 10 لپ تاپ آکبند یا لپ تاپ استوک محافظت کند.
Panda
Panda یکی دیگر از برنامه های آنتی ویروس عالی است که محافظت عالی در برابر تمام تهدیدات سایبری ارائه می دهد. این نرم افزار آنتی ویروس که به دلیل عملکرد سریع خود شناخته شده است، فقط با ویندوز، macOS و اندروید سازگار است. با وجود پشتیبانی نکردن از iOS، این مجموعه دارای یک سرویس VPN با محدودیت روزانه 150 مگابایت و یک برنامه آنتی ویروس USB مستقل است. آنتی ویروس پاندا که برای محافظت از حداکثر پنج دستگاه طراحی شده است، دارای یک اسکنر بدافزار اندروید نیز میباشد.
✔️ مطالعه بیشتر: 5 تا از مهم ترین مشخصات سیستم گیمینگ که هنگام خرید باید بدانیم
بازار مملو از برنامههای آنتی ویروس است که ادعا میکنند محافظت بهینه از انواع رایانه ها مانند لپ تاپ استوک توشیبا، فایل های شما و داده های شخصی شما را فراهم میکنند.
با چنین رقابت قوی، پیدا کردن بهترین نرم افزار آنتی ویروس ممکن است دشوار باشد. هنگام انتخاب یک برنامه آنتی ویروس، باید کارایی آن در برابر تهدیدات سایبری، عملکرد آن، ویژگی هایی که شامل آن می شود، سیستم عامل هایی که با آن سازگار است و همچنین تعداد دستگاه هایی که می تواند محافظت کند را در نظر بگیرید.
معرفی آنتی ویروس رایگان
برخی از آنتی ویروس ها به صورت رایگان قابل دسترسی هستند. در ادامه یک معرفی کلی از اثربخشی محافظت و سایر ویژگی های برنامه های آنتی ویروس رایگان توضیح داده شده است.
آنتی ویروس آویرا (Avira) ؛ اسکنر پیشرفته بدافزار مبتنی بر ابر با قابلیت پاکسازی سیستم
Avira Free Security for Windows یکی از بهترین موتورهای ضد بدافزار موجود در بازار را دارد – این موتور کاملاً در فضای ابری کار می کند، به این معنی که تشخیص و تجزیه و تحلیل آن در رایانه شما انجام نمی شود. آنتی ویروس Avira به صورت رایگان ارائه میشود و همچنین دارای برخی ویژگی ها مانند:
افزونه مرورگر خرید ایمن.
بهینه ساز حریم خصوصی و عملکرد
VPN (محدودیت ماهیانه 500 مگابایت)، است.
برای دریافت حفاظت پیشرفتهتر از امنیت اینترنت، باید نسخه پولی Avira را ارتقا دهید که از قیمت ۴۵.۹۹ دلار در سال شروع میشود.
✔️ مطالعه بیشتر: 4 نکته کاربردی برای افزایش عمر باتری لپ تاپ که حتما باید بدانید!
آنتی ویروس رایگان TotalAV – بصری ترین آنتی ویروس رایگان
آنتی ویروس رایگان TotalAV محافظت عالی از دستکاه های مختلف مانند لپ تاپ استوک ایسوس را ارائه می دهد. اسکنر بدافزار مبتنی بر ابر TotalAV نمونه های بدافزار بیشتری را نسبت به اکثر برنامه های آنتی ویروس شناسایی و حذف کرده است. محافظت از فیشینگ TotalAV نیز بسیار خوب است. از یک لیست سیاه بزرگ برای شناسایی سایت های فیشینگ شناخته شده و همچنین یک سیستم تشخیص فیشینگ مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی ویروس های جدید استفاده می کند.
TotalAV همچنین بصری ترین آنتی ویروس رایگان ویندوز در این لیست، با ویژگیها و عملکردهای آسان برای استفاده و درک آسان است.
برخلاف Avira، برنامه رایگان TotalAV برای ویندوز با محافظت های زیادی همراه نیست، به این معنی که در صورت تلاش یک فایل مخرب برای ایجاد تغییرات در رایانه شخصی شما، مانند لپ تاپ استوک hp، در آن واحد به شما اطلاع داده نمی شود.
ارتقاء این آنتی ویروس به نسخه پریمیوم TotalAV، حفاظت از بدافزار و همچنین خدمات مفید بیشتر مانند ابزارهای بهینهسازی دستگاه، VPN با دادههای نامحدود و موارد دیگر را برای شما به ارمغان میآورد. برنامه های پولی TotalAV از 19 دلار در سال شروع می شود و همه آنها با ضمانت بازگشت پول بوده به مدت 30 روز نیز پشتیبانی می شوند.
نتیجه گیری
امروزه، به عنوان یک کاربر اینترنت، استفاده از یک آنتی ویروس در دستگاه خود، امری الزامی است. چرا که آنتی ویروس ها ابزار قدرتمندی برای مبارزه با ویروس ها و بد افزارها هستند. نرم افزار آنتی ویروس معمولاً بر اساس دو اصل کار می کند: یا برنامه ها و فایل ها را هنگام ورود به دستگاه شما اسکن می کند و آنها را با ویروس های شناخته شده مقایسه می کند و یا برنامه های موجود در دستگاه شما را اسکن می کند و هر گونه مورد مشکوک را شناسایی و حذف میکند. ما نیز در این مقاله سعی کردیم تا هر آنچه که نیاز است راجع به آنتی ویروس ها بدانید را جمع آوری کرده و شرح دهیم.