بک آپ چیست و امن ترین مکان برای ذخیره سازی آن کجاست؟
بک آپ گیری یکی از روشهای تهیه نسخه پشتیبان برای اطلاعات شما میباشد. در این مقاله میخواهیم مفهوم بک آپ چیست را برای شما شرح دهیم. بک آپ گرفتن که مانند هر کار دیگری باید جزیی از روتین هر فرد علاقمند به تکنولوژی باشد، به شما کمک میکند تا در صورت از دست رفتن اطلاعات موجود بر روی لپ تاپ استوک یا نو خود نسخه دیگری از این اطلاعات را در دسترس داشته باشید. حال که تا حدی با مفهوم بک آپ چیست آشنا شدید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا روشهای مختلف بک آپ گیری را به شما آموزش دهیم. برای خرید لپ تاپ میتوانید به فروشگاه اینترنتی به روز دیجی مراجعه نمایید. این فروشگاه لپ تاپهای متعددی از برندهای مختلف مانند لپ تاپ استوک ایسر، لنوو، دل و … را با اطلاعات کامل برای فروش در وبسایت خود ارائه میدهد.
بک آپ چیست؟
در ادامه پاسخ به سوال بک آپ چیست میخواهیم مفهوم اصلی بک آپ را با یکدیگر بررسی کنیم. بک آپ یا نسخه پشتیبان یک نسخه کپی شده از اطلاعات سیستم شماست که در محلی جدا از سیستمتان ذخیره میشود. اهمیت این کار را زمانی متوجه خواهید شد که به هر دلیل اطلاعات موجود بر روی سیستم دچار مشکل شوند و شما بتوانید به راحتی با استفاده از بک آپ به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.
یکی از وبسایتهای ذخیره بک آپ به نام CloudWards دلایل اصلی از بین رفتن اطلاعات را بررسی و اعلام کرده است. طبق آمار این وبسایت:
- مشکلات سخت افزاری و سیستمی، ۴۴٪
- خطای انسانی، ۳۲٪
- مشکلات و خرابی نرم افزارها، ۱۴٪
- وجود ویروس در سیستم، ۷٪
از مواردی هستند که بیشترین میزان از دست رفتن اطلاعات را به بار میآورند. برای خرید لپ تاپ استوک دل میتوانید به قسمت فروشگاه مراجعه و از مدلهای مختلف این برند دیدن فرمایید.
✔️ مطالعه بیشتر: انواع صفحه نمایش لپ تاپ و مهم ترین ویژگی های یک صفحه نمایش خوب!
روشهای تهیه بک آپ یا نسخه پشتیبان
تهیه بک آپ یا نسخه پشتیبان به روشهای مختلفی صورت میگیرد. در این قسمت میخواهیم انواع روشهای تهیه بک آپ را بررسی کنیم.
بک آپ گیری بر روی هاردهای اکسترنال
برای استفاده از این روش در ویندوز ۱۰ و ۸ باید از قسمت File History استفاده نمایید. در ویندوز ۷ این روش از بک آپ گیری با وارد شدن به قسمت Windows Backup اتفاق میافتد. همچنین در سیستمهای مکینتاش میتوانید از Time machine برای تهیه نسخه پشتیبان استفاده کنید. در این روش میتوانید با اتصال هارد یا فلش اکسترنال به سیستم، نرم افزارهای دیگری را برای بک آپ گیری به کار ببرید.
بک آپ گیری با استفاده از اینترنت و سرویسهای بک آپ گیری آنلاین
در صورتی که تمایل دارید اطلاعات شما در فضایی کاملا ایمن ذخیره شوند، سرویس Backblaze میتواند انتخاب مناسبی باشد. Backblaze یک سرویس آنلاین برای تهیه نسخه پشتیبان میباشد که بسیار شناخته شده است. علاوه بر این سرویسهای Carbonite و MozyHome نیز عملکردی مشابه با Backblaze دارند. در صورتی که با پرداخت مبلغ ماهانه ۵ دلار مشکلی ندارید این سرویسهای میتوانند انتخاب بسیار مناسبی باشند. این نرم افزارها بر روی سیستم شما نصب میشوند و اطلاعات شما را به صورت خودکار بر روی سرویس خود ذخیره مینمایند.
✔️ مطالعه بیشتر: تروجان چیست و چگونه می توان از آلوده شدن به آن جلوگیری کرد؟
بک آپ گیری در سرویسهای ذخیره سازی ابری
افراد متخصص معتقدند که استفاده از فضاهای ابری برای بک آپ گیری مناسب نیست، اما برخی افراد از این روش استفاده کرده و بسیار رضایت دارند. در این روشمیتوانید اطلاعات خود را بر روی سرویسهایی مانند Dropbox و Google Drive ، Microsoft OneDrive ذخیره نمایید.
بسیاری از افراد تصورشان از ذخیره سازی ابری، بک آپ گیری به صورت خودکار میباشد که کاملا اشتباه است. در روش بک آپ گیری با استفاده از سرویسهای ابری، اطلاعات علاوه بر هارد سیستم شما، در فضای ابری نیز ذخیره میشوند. اما باید دقت کنید که بک آپ گیری از اطلاعاتتان در فضای ابری را به صورت جداگانه انجام دهید و یک نسخه از آن را به صورت فیزیکی و در دسترس داشته باشید.
مهم ترین نکات هنگام تهیه backup
اولین و مهمترین نکته که باید در نظر گرفت امنیت است. به این معنا که زمانی که قصد دارید یک ارائه دهنده سرویس backup را انتخاب نمایید باید یکی را برگزینید که از https پشتیبانی کند و همچنین کلید رمزگذاری خصوصی را در اختیار صاحب اطلاعات قرار دهد. علاوه بر این ارائه دهنده خدمات بکاپ باید برای نقل و انتقال دادهها از سیستم رمزگذاری SSL استفاده نماید و فایلهای بارگذاری شده باید از طریق رمز AES-256 بیتی رمزنگاری شود.
بجز در نظر گرفتن موارد امنیتی که از طریق ssl certificate فراهم میشود لازم است به برخی نکات دیگر نیز در مورد گرفتن بکاپ و همچنین بازیابی دادهها از جمله محل ذخیره سازی بکاپها توجه شود.
✔️ مطالعه بیشتر: انواع آنتی ویروس و معرفی بهترین آنتی ویروس رایگان!
محل ذخیره بک آپ
در مجموع دو نمونه محل ذخیره سازی برای پشتیبان گیری اطلاعات در دسترس است: پشتیبان گیری محلی و پشتیبان گیری آنلاین
هر کدام از این دو نوع فضا دارای مزایا و معایب منحصر به فرد خود هستند. در نتیجه هر کدام از این فضاها در نوع خود اهمیت بسیاری دارند. در حالت ایده آل بهتر است از هر دو نوع این فضاها استفاده شود.
بکاپهای محلی
این نوع بکاپها به گونهایی هستند که میتوان به شکل فیزیکی به آنها دسترسی پیدا کرد. به عنوان مثال رایانه و یا لپ تاپ دوم شما، هارد اکسترنال و حتی فلش USB نمونههایی از بکاپ محلی هستند. مزیت اصلی بکاپهای محلی امکان دسترسی همیشگی به آنها است. بنابراین میتوان آنها را مطابق میل خود مدیریت نمود.
علاوه بر این در روش ذخیره سازی محلی میتوان از ظرفیت بیشتری در مقایسه با روش ذخیره سازی آنلاین استفاده نمود. البته باید توجه نمود که در صورت نیاز به فضای بیشتر لازم به تهیه و خرید درایوهای بیشتر و در نتیجه صرف هزینه بسیار زیادی است.
✔️ مطالعه بیشتر: تین کلاینت ؛ بررسی مزایا و کاربرد های آن
بکاپهای آنلاین
همانطور که از نام این نوع بکاپها مشخص است محل ذخیره سازی آنها در اینترنت و در یک دیتابیس است که امکان مشاهده آن به صورت فیزیکی هرگز وجود نخواهد داشت. کاربرهای معمولی میتوانند برا بکاپ گیری آنلاین اطلاعات خود در فضاهای ابری در دراپ باکس یا گوگل درایو ذخیره نمایند. مزیت این فضاها امکان دسترسی آسان به آنها در هر نقطه از جهان است.
با این وجود اینگونه فضا دارای ۲ نقطه ضعف است. اول: بارگذاری فایلها روی اینترنت در مقایسه با انتقال آنها به درایوهای فیزیکی سرعت بسیار کمتری دارند که هنگام انتقال فایلهای بزرگ یک عیب بزرگ و محسوس به شمار میآید. دوم: به دلیل نگهداری اطلاعات در فضای ذخیره سازی آنلاین، اگر در این فضا نفوذ شود به احتمال زیاد فایلهای شما نیز دزدیده خواهند شد و شما قادر به انجام هیچ کاری نخواهید بود.
نتیجه گیری
در این مقاله با مفهوم «بک آپ چیست» آشنا شدیم و دریافتیم که بک آپ گیری یکی از موارد مهم در دسترسی به اطلاعات از دست رفته میباشد. در صورتی که اطلاعات مهمی را بر روی سیستم خود ذخیره کردهاید بهتر است با استفاده از یکی از روشهای بک آپ گیری، اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات خود نمایید.